Page 67 - Tequio número 3. Revista de Investigación, Divulgación e Innovación
P. 67

Sustentabilidad de la producción caprina /Dayenoff y Macario /57-66  65






                  Dayenoff, P., Bolaño, M., Aguirre, E. y Giovanardi, F.   Jiménez-Ferrer, G., López-Carmona, M., Nahed-Toral,
                  (1999). Efecto del control de la carga caprina sobre   J., Ochoa-Gaona, S. y De Jong, B. (2008). Árboles y
                  la vegetación del Chaco-Arido.  Ambiental ´99.   arbustos forrajeros de la región norte-tzotzil de
                  PRODEA, 1, 87-97.                              Chiapas, México. Veterinaria México, 39(2), 199-213.

                  Dayenoff, P., Macario, J. y Moreno, P. (2013).   Ku–Vera,  J.  (2005).  Nutritive  value of trees and
                  Caracterización  temporal  y  espacial  de  la  ingesta   shrubs for ruminants. En M.R. Mosquera, J. McAdam,
                  caprina en la meseta central del sur de Mendoza,   A.  Rigueiro-Rodríguez  (editors),  International
                  Argentina. En Primer Congreso Argentino de     Silvopastoral and Sustainable Land Management (pp.
                  Producción Caprina. Gobierno de La Rioja-INTA-  83-86). Lugo: CAB Int.
                  UMaza-IPAF Cuyo-Universidad Nacional de La
                  Pampa. Ley Caprina.                            Laycock, W. (1994). Implications of grazing vs no
                                                                 grazing on today's rangelands. En M. Vavra, W.
                  De la Orden, E. y Quiroga, A. (2006). Evaluación de   Laycock y D. Pieper (eds.), Ecological implication of
                  la calidad y de la oferta de forraje de la hojarasca   hervibories in the West. Denver: Society for Range
                  de una especie arbórea (Celtis tala) del bosque   Management.
                  chaqueño. Revista del CIZAS, 7, 30-36.
                                                                 López-Trujillo, R. y García Elizondo, R. (1995).
                  Dumont, B., (1997). Diet preference of herbivores at   Botanical composition and diet quality of gots
                  pasture. Ann. Zootech., 46,105-116.            grazing natural and grass reseed shrublands. Small
                                                                 Ruminant Research,16, 37-47.
                  El-Gallad, T., Gihad, E., Allam, S. y El-Bedawy, T.
                  (1988). Effect of energy intake and roughage ratio   NRC. (1981).  Nutrient Requirements of Goats:
                  on the lactation of Egyptian Nubian (Zaraibi) goats.   Angora, Dairy and Meat Goats in Temperate and
                  Small Ruminat Research, 1, 327-341.            Tropical  Countries. Washington. D.C.: National
                                                                 Academy Press.
                  Glasser, T., Landau, S., Ungar, D., Perevolotsky,
                  A., Dvash, L., Muklada, H., Kababya, D. y Walker, J.   Odo, B., Omeje, F. y Okwor, J. (2001). Forage species
                  (2012). Foraging selectivity of three goat breeds   availability, food  preference and  grazing  behavior
                  in a Mediterranean shrubland.  Small Ruminant   of goats in southeastern Nigeria.  Small Ruminant
                  Research, (102), 7-12.                         Research, 42, 163-168.


                  Hall, E., Specht, R. y Early, C. (1964). Regeneration   Omphile, U., Aganga, A. y Malamba, B. (2003).
                  of the vegetation on Koonamore vegetation      Diet and forage preference of communally
                  reserve, 1926-1962. Australian Journal of Botany,   grazed range goats in an Acacia bush savannah
                  12, 205-264.                                   in  southeast  Bostwana.  En  N.  Allsopp,  A.R.
                                                                 Palmer, S.J. Milton, Kirkman, G.I.H Kerley, C.R.
                  Holechek, J. (1982). Sample preparation technique   Hurt y C.J. Brown (eds.), Proceedings of the VIIth
                  for microhistological analysis.  Journal of Range   International Rangeland Congress (pp. 1301-
                  Management, 35, 267-268.                       1305). Durban, South Africa.






                                                 Tequio, vol. 1, no. 3, mayo-agosto, 2018
   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72